AMD’ den yeni hata ayıklama aracı.
  1. Anasayfa
  2. Haberler

AMD’ den yeni hata ayıklama aracı.

0

AMD, Driver Experiments adını verdiği yeni bir işlevselliği AMD Software Adrenalin Edition sürücülerine ekledi

Bu yeni hata ayıklama aracı maalesef oyunculara yönelik değil, Sadece geliştiricilere yönelik.


Geliştiriciler ve grafik programcılarına yönelik olan bu yeni araç, kullanıcıların oyunundaki Render’lama hattının parçalarını sürücünün kendisi aracılığıyla açıp kapatmalarına olanak tanıyor.

AMD ekran kartı kullananların başına mutlaka Wattman Hatası – Yani Çökme Sorunu veya Radeon Sistem Ayarları problemi gelmiştir. Kanalımızda bu sorunun çözümüne yönelik bir VİDEO hazırlamıştım birçok kişi tarif ettiğim bu yöntemi uygulayarak hatayı giderdi ama sorun çok ileri boyutlardaysa işe yaramıyor.

AMD bunu bir türlü aşamadı, evet teknoloji biraz da şans işidir. Şanslı olanlar bunu hatasız ve kusursuz atlatıyor ancak şansı olmayanları bu hata bezdirmiştir.

Anlaşılan AMD bu sorunu kalıcı olarak çözmek yerine oyun geliştiricilerinden bunu yapmalarını istemiş olacak ki
geliştiricilerin oyunlarını veya uygulamalarını etkileyen bu sorunları veya hataları bulmalarına yardımcı olmak için tasarlanmış

AMD Geliştiricilere şu önerileride sunmuş:

Eğer bir grafik programcısıysanız, şu durumlarla karşılaşmış olabilirsiniz:

  • Soru: Uygulamam neden bu GPU’da çöküyor veya yanlış çalışıyor?
  • Çözüm: Grafik sürücüsü tarafından yapılan bazı optimizasyonları devre dışı bırakın veya bazı ekstra güvenlik özelliklerini etkinleştirip hatanın giderilip giderilmediğini kontrol edin.
  • Soru:Test ettiğim makinede uygulamanın kaynak koduna sahip değilim ve yeniden yapılandıramıyorum – Cevap: GPU’nun ışın izlemeyi destekleyip, desteklemediğini veya dikey senkronizasyonu kapatmayı deneyin ve bunun işe yarayıp yaramadığını kontrol edin
  • Soru: Grafik sürücüsünde bir hata olduğundan şüpheleniyorum! AMD’deki geliştiricilerin test etmelerine yardımcı olmak için bazı gizli araçları olduğundan eminim.
  • Cevap: Keşke böyle bir araç herkese açık olsaydı…”

AMD’nin Driver Experiments adını verdiği bu yeni işlevsellik ile geliştiricilerin uygulamada herhangi bir kodu değiştirmeden bu sorunları daha hızlı gidermelerine olanak tanıyor.
Sürücü Deneyleri, Kayan nokta optimizasyonları, Bariyer optimizasyonları, Gölgelendirici derleyici optimizasyonları, Hızlandırma yapısı optimizasyonları, Ağ gölgelendirici optimizasyonları, Işın izleme gölgelendirici, Satır içi yerleştirme, Gölgelendirici önbelleği, Derinlik şablonu, Doku sıkıştırması, V-Sync, Vektör uzantıları, Çalışma grafikleri, Düşük hassasiyet, Optimizasyonlar ve güvenlik özelliklerini AMD Software Adrenalin Edition sürücüsü aracılığıyla daha birçok özelliği açıp kapatalı biliyor.

Reaksiyon Göster
  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    sevdim
    Sevdim
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
  • 0
    _a_rd_m
    Şaşırdım
  • 0
    k_zd_m
    Kızdım
Paylaş
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

AS Bilişim.TR

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.