Samsung, bugüne kadarki en hızlı SSD’sinin seri üretimine başlıyor.
  1. Anasayfa
  2. Teknoloji

Samsung, bugüne kadarki en hızlı SSD’sinin seri üretimine başlıyor.

0

Samsung PM9E1 SSD, Nisan 2021’de piyasaya sürülen NVMe Gen 4 Samsung PM9A1’in halefidir ve hem okuma hızını hem de yazma hızını iki katından fazla artırır. Ayrıca, dayanıklılık derecesi (TBW veya Ömür Boyu Yazılan Terabayt) PM9A1’in 1.200 TBW’sine kıyasla artık iki katına çıkarak 2.400 TBW’ye ulaştı; bu da oldukça güvenilir bir uzun vadeli depolama sürücüsü anlamına geliyor.

Son nesil NVMe Gen 4 Samsung PM9A1, 7 GB/sn okuma ve 5,2 GB/sn yazma ile sınırlıydı. Karşılaştırıldığında, şimdi Gen 5 Samsung PM9E1’in 14,5 GB/sn okuma ve 13 GB/sn yazma gibi muazzam değerlere ulaştığını görüyoruz; bu, yalnızca Gen 4 öncüllerini geride bırakmakla kalmıyor, aynı zamanda yazma hızını Samsung‘un geçen sefer başardığından çok daha yakın bir okuma hızı eşitliğinde tutuyor.

Samsung’da bellek ürün planlama başkan yardımcısı YongCheol Bae’ye göre, “5nm denetleyiciyle entegre edilmiş PM9E1’imiz, kilit ortaklarımız tarafından doğrulanan sektör lideri güç verimliliği ve en üst düzey performansı sunuyor. Hızla büyüyen cihaz içi AI çağında, Samsung’un PM9E1’i küresel müşterilerin AI portföylerini etkili bir şekilde planlamaları için sağlam bir temel sunacak.” Bu sürüşün hem tüketicileri hem de işletmeleri hedeflemesi amaçlanıyor , ancak resmi konuşmaların çoğu özellikle AI’da kurumsal talebe doğru yöneliyor gibi görünüyor.

PM9E1 dört kapasitede piyasaya sürülüyor: 512 GB, 1 TB, 2 TB ve 4 TB. Şirket, 4 TB modelinin AI tarafından üretilen materyaller, oyun, yüksek çözünürlüklü video ve diğer yoğun görevler ve büyük dosyalar için bolca alana ihtiyaç duyan PC kullanıcılarına yönelik olduğunu söylüyor.

Samsung’a göre PM9E1’in güç verimliliği de son nesile kıyasla %50’den fazla iyileştirildi ve şirket bunun cihaz üzerinde AI görevleri çalıştırırken de dahil olmak üzere pil ömrüne yardımcı olması gerektiğini söylüyor. Aygıt Kimlik Doğrulaması ve Ürün Yazılımı Kurcalama Onayı gibi çeşitli güvenlik özellikleri de güncellenen Güvenlik Protokolü ve Veri Modeli (SPDM) Sürüm 1.2 aracılığıyla sürücüye eklendi.

Samsung’un basın bültenini neden geri çektiği belirsiz ancak bu yeni sürücünün yakında geleceği anlaşılıyor ve yakın gelecekte daha somut bilgilere sahip olmayı umuyoruz. Henüz bir fiyatlandırma veya kesin bir çıkış tarihi yok ancak bunu yakında yapmayı umuyoruz.

Reaksiyon Göster
  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    sevdim
    Sevdim
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
  • 0
    _a_rd_m
    Şaşırdım
  • 0
    k_zd_m
    Kızdım
Paylaş

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

AS Bilişim.TR

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.