Microsoft Snapdragon Copilot+ Bilgisayarları için “Şimdiye kadarki en hızlı, en akıllı Windows bilgisayarları” olduğunu iddia ettiği beş saniyelik bir klip yayınladı. Ancak, Microsoft’un X’teki bu (eski adıyla Twitter) gönderisine tepkilerde gecikmedi. Teknoloji devinin iddialarını çürüten kullanıcılar onlarca yazı gönderdi.

Aslında Microsoft’un iddia ettiği gibi Snapdragon Copilot+ bilgisayarlar sanılanın aksine bir çok özellikten yoksun mesela oyun performansı İntel ve AMD gibi değil ayrıca oldukça da pahalı ama nedense Microsoft bu fiyatı çok daha iyi bir diz üstü bilgisayar alırken “Şimdiye kadarki en hızlı, en akıllı Windows bilgisayarları” diyor.

Kullanıcılara göre, “Bunlar en hızlı Windows PC’leri değil.”
“Üst düzey Intel veya AMD yonga setlerinden önemli ölçüde daha az işlem gücüne sahipler,”
“Snapdragon işlemcilerle oyun oynanmıyor
“Normal çalışıyorlar işte nesi hızlı”
Ayrıca, çoğu kişi “Oyuncuların istediği performansı vermiyor”
“AI’nın önemli yönleri bunlarda yok” gibi yazılar eklenmiş
2024’ün üçüncü çeyreğine geldiğimizde Copilot+ PC’lerin satışa sunulduğu dizüstü bilgisayar yalnızca çok küçük bir % kısmını oluşturuyor. O kadar küçük ki araştırma şirketleri bunu saymadı ve yalnızca uyumlu dizüstü bilgisayarların toplam sevkiyatların %10‘undan daha azını oluşturduğunu söylüyor.

Copilot+ PC’lerin şu anki en büyük dezavantajı Arm tabanlı bir işlemci kullanmalarıdır. Popüler x86 işlemcilerden farklı bir mimari kullandığı için, bazı üretkenlik uygulamaları ve oyun başlıkları platformda çalışmakta sorun yaşıyor. Bunun dışında, çok eleştirilen Windows Recall gibi bazı AI özellikleri gizlilik ve güvenlik endişeleri nedeniyle Copilot+ PC’lerde hala mevcut değil.
Temel üretkenlik görevleri için bir dizüstü bilgisayar arıyorsanız ve çoğunlukla web tabanlı uygulamalar kullanıyorsanız, Microsoft Surface Pro Copilot+ PC (11. Nesil) EP2-05075 – 2’si 1 Arada Tablet / Dizüstü Bilgisayar gibi bir Copilot+ PC sizin işinize yarayabilir. Şık, yenilikci ve tasarımı ile iyi bir performans ve mükemmel pil ömrüne sahip olabilirsiniz. Ancak, gerçek güç ve yaygın uyumluluk açısından, Intel ve AMD’nin sunduklarının yanına bile yaklaşamaz